Efter 26 år - nu flyttar Djurproffsen till större lokaler

Oskarshamn Artikeln publicerades
Ägarna Magnus Andersson och Charlotta Roth utanför Djurproffsens nya lokal.
Foto: Agnes Aronsson
Ägarna Magnus Andersson och Charlotta Roth utanför Djurproffsens nya lokal.

Djurproffsen har legat på Köpmangatan i Oskarshamn i 26 år - men nu är det dags för flytt. De nya lokalerna på Döderhultsvägen, som tidigare var Wirséns, är både rymligare och mer tillgängliga för kunderna.

– Det känns jätteskönt, det ska bli kul, säger Magnus Andersson, som är butikens ena ägare.

Charlotta Roth, även hon ägare, håller med.

– Vi har sett framåt emot det här efter ett års planering. Samtidigt är det såklart lite vemodigt också. Vi har varit här i 26 år. Det här är tredje lokalflytten jag är med på sedan mina föräldrar startade butiken 1965 och det finns många minnen på alla ställen. Alla lokaler har sin charm, berättar hon.

Nya lokalen ligger på Döderhultsvägen 4 och öppningsdagen är måndagen den 18 november. Nu kommer Djurproffsen få en yta om 260 nyrenoverade kvadratmeter, jämfört med 175 kvadratmeter på Köpmangatan.

– Dels är det utrymmet som gör att vi flyttar, för vi känner att vi har vuxit ur lokalen. Men det handlar också om parkeringsplatser. Vi har haft det svårt sedan Mejeriplan försvann. Kunderna behöver komma intill för att lasta in tunga saker i bilen, säger Charlotta Roth.

Den nya lokalen passar företagets verksamhet, och är dessutom mer handikappsvänlig, bland annat med handikappshiss in i butiken. Tillgängligheten och varuhanteringen är två faktorer som gör att det till slut blev ett lokalbyte.

– Vi gör den här satsningen Magnus och jag och hoppas att Oskarshamnarna ska bli glada. Vi ser bara fördelar med flytten.

Ägarna i den gamla butiken - dagen innan flytten.
Foto: Agnes Aronsson
Ägarna i den gamla butiken - dagen innan flytten.