Fängelse för bilfärd som slutade med krock

Oskarshamn Artikeln publicerades
När kvinnan upptäckte att polisen hade anlänt fick hon panik och körde in i en parkerad bil.
Foto: Johan Nilsson/TT
När kvinnan upptäckte att polisen hade anlänt fick hon panik och körde in i en parkerad bil.

En kvinna i 60-årsåldern har dömts för flera brott efter att ha satt sig berusad bakom ratten och kört in en parkerad bil. Allt skedde framför polisens ögon.

Ett vittne har uppgett i förhör att hon såg när kvinnan körde bil genom centrala Oskarshamn. Att bilen körde ner i diket fler gånger och var nära på att köra på två cyklister.

En polispatrull kallas till platsen och när de kom dit stod den misstänkta bilen längst ner i en vändzon. De signalerade med blått och rött ljus att kvinnan som satt bakom ratten ska stanna. De uppfattade att hon fick panik och inte visste var hon ska ta vägen. Kvinnan körde en liten bit och krockade med en bil som stod parkerad intill vägkanten.

En av poliserna rusade fram för att avlägsna kvinnan från bilen, Då märkte han att hon var påverkad. Hon sluddrade och hade svårt att stå på egen hand. Enligt polisen stretade hon emot när hon skulle sätta sig i polisbilen.

Kvinnan åtalades för händelsen och erkände brottet. Nu har hon dömts för grovt rattfylleri. Mätningar visade att hennes promillehalt i blodet var 1,72.

Hon åtalades också för en incident i september i år. När hon stoppades i en poliskontroll gjordes en kontroll. Det visade det sig att hennes körkort var återkallat, att bilen hade körförbud och att hon var påverkad av alkohol. För det döms hon för rattfylleri och olovlig körning, grovt brott.

Eftersom alkoholhalten i hennes blod var så pass hög och hennes körning innebar trafikfara för andra konstaterar tingsrätten att det inte kan bli någon annan påföljd än fängelse. Kvinnan döms därför till två månaders fängelse för de tre brotten som hon gjort sig skyldig till.