Gravid småbarnsmamma tog hem storvinst i orienteringstävling

Oskarshamn Artikeln publicerades
Carolin Sinnerström med barnen Zac Eklöf, 1,5 år och Leo Sinnerström, 8 år tog emot årskort och en bukett blommor av Charlotte Svensson, platschef på Actic och Göran Svenson, ordförande i SOK Viljan.
Foto: Andreas Bendroth
Carolin Sinnerström med barnen Zac Eklöf, 1,5 år och Leo Sinnerström, 8 år tog emot årskort och en bukett blommor av Charlotte Svensson, platschef på Actic och Göran Svenson, ordförande i SOK Viljan.

Carolin Sinnerström är en av två lyckligt lottade vinnare av årets omgång av orienteringstävlingen Hittaut i Oskarshamn. På onsdagen var det prisutdelning.

Det är tredje året som SOK Viljan arrangerar Hittaut i Oskarshamn. Orienteringstävlingen där vem som helst kan delta och som går ut på att hitta 100 kontroller i stan och med omnejd.

Tävlingen har i år pågått mellan den 4 maj och den 30 september och är ett friskvårdsprojekt på initiativ av Orienteringssverige. Och det är populärt. Bara i Oskarshamn har deltagarantalet i år ökat till 1 149 personer. Av dessa är det 214 personer som lyckats registrera alla 100 kontroller och en av dem, Carolin Sinnerström, firades lite extra på onsdagen.

Hon vann nämligen SOK Viljans prisutlottning som bestod i ett årskort på Actic. Priset kom dock lite olägligt för Carolin som ska bli trebarnsmamma i februari.

– Men de var snälla att skjuta upp årskortet till april, men det är bra då har jag en anledning att börja träna.

Carolin berättar att hon har varit med och tagit alla kontroller varje år.

– Det är en kul typ av motion för du har delmål hela tiden. Det är aldrig tråkigt. Jag kunde gå sex kilometer när jag var höggravid utan några problem bara för att jag hade dem här delmålen.

Det finns även andra värden med tävlingen.

– Du får upptäcka nya delar av Oskarshamn som du inte visste fanns.

Förutom Carolin Sinnerström så lottades det även ut en annan vinnare av de 214 personer som hade lyckats registrera alla 100 kontroller. Kent Johansson fick också ett Actic årskort, men kunde tyvärr inte närvara vid prisceremonin.