Harrys kan återvända till Oskarshamn

Oskarshamn Artikeln publicerades

Det var inte längesen Harrys lade ned sin verksamhet i Oskarshamn. Men nu är man återigen på jakt efter franchisetagare i staden.

Det var under 2016 som Harrys i Oskarshamn lades ned. Men nu under måndagen meddelar Harrys att man återigen är på jakt efter en franchisetagare i staden.

– Vi har kollat på ett gäng städer och vi känner att Oskarshamn är en typisk ”Harrysstad”. Kollar man historiskt sett har vi varit framgångsrika i de medelstora städerna, säger Fredrik Borén som är etableringsansvarig vid Harrys till Nyheterna.

Enligt ett pressmeddelande ligger fokus på att konvertera befintliga verksamheter till Harrys-konceptet. Företaget ska ha genomfört analyser av de 20 städerna och då bland annat tittat på faktorer som befolkningsmängd, den lokala marknaden och hur stadskärnan ser ut idag.

– Vi har inget konkret på plats i Oskarshamn, utan vi söker en krögare som har en befintlig krog som vi kan konvertera. Det är inte intressant för oss att öppna och stänga efter ett år. Vi vill ha en bra känsla för varann och att slutprodukten blir fin, säger Fredrik Borén.

Sedan Harrys senaste satsning i Oskarshamn har konceptet ändrats och Fredrik Borén tror att det kommer att gå hem bättre. Enligt honom har de gått från det pubbiga till att vara en svenskt brasserie.

– Med facit i hand skulle det gått på det nya konceptet på en gång. Men det är inte mer med det, Oskarshamn är en trevlig stad och det är bara att ge sig in igen, säger Fredrik Borén.

Fakta

Här söker Harrys franchisetagare

Borås

Eskilstuna

Eksjö

Falköping

Karlskrona

Karlskoga

Luleå

Mariestad

Nässjö

Oskarshamn

Piteå

Ronneby

Skara

Skövde

Sundbyberg

Sundsvall

Trelleborg

Täby

Åtvidaberg

Östersund

Visa mer...