Kevins bilprojekt är på väg till Elmia

Påskallavik Artikeln publicerades
Foto: Mohammad Abdulrahim

Kevin Karlsson är 15 år och har haft ett stort intresse för bilar så länge han kan minnas. Han har nu köpt en Volvo 740 GLE som han fixar med, tillsammans med sin pappa. Bilprojektet är uppmärksammat från många håll och bilen har fått en plats på Bilsport Performance Show/Custom Motorshow på Elmia i april.

Foto: Mohammad Abdulrahim

Kevin Karlsson ville egentligen köpa en VW Jetta, men det föll sig så att det blev en Volvo 740 GLE istället.

– Av en händelse blev det att jag köpte Volvon, och det känns bra med den, säger Kevin Karlsson. Jag är ju en Volvomänniska och jag sa bara; vi köper den!

Volvon ska snart lämnas in på lackering, den ska bli mattsvart.

– Det blir lite mer ”monster” av den när den blir mattsvart, förklarar Kevin. Jag har alltid tänkt att bilen ska vara mattsvart.

Efter lackeringen kommer bilen fyllas av dekaler. Många med ”Monsterdrycksmärket” som är själva grunden för bilens utseende, men även dekaler från alla Kevins sponsorer.

– Det är snyggt med dekaler, hela bilen kommer vara full av dem, säger Kevin. På motorhuven kommer det vara en USA-flagga. Motorhuven är iväg just nu för att fixas.

Kevins förebild heter Ken Block, en amerikanare som håller på med drifting. Kevin upptäckte honom via Youtube.

Pappa Matthias fixar och grejar med bilprojektet även när Kevin är i skolan.

Foto: Mohammad Abdulrahim

– Jag har mycket kontakter och styr upp mycket runt bilprojektet. Kevin har den ovanliga muskelsjukdomen Duchennes. Mitt i allt det jobbiga med min sons sjukdom så är det också skönt att komma ut och greja även lite praktisk.

Pappa Matthias har även han ett stort bilintresse och har hållit på mycket med bilar.

Foto: Mohammad Abdulrahim

– Jag har mycket idéer men Kevin har alltid sista ordet, säger Matthias Karlsson. Det är roligt att Kevin också har ett bilintresse, och även hans lillebror är en riktig bilfanatiker.

Kevin har bland annat tagit ur all inredning ur bilen.

Foto: Mohammad Abdulrahim

– Det var ganska lätt att riva bort något som inte skulle tillbaka berättar Matthias. Sedan tyngre grejer klarar han inte av, det hjälper jag honom med.

– Kevin vet vad han vill och han säger nej ibland när jag föreslår saker säger Matthias. Men det händer också att han ändrar sig och går med på något som han först sa nej till.

Foto: Mohammad Abdulrahim

En dag fick Kevin idén att anmäla bilen till Bilsport Performance Show och Custom Motor Show på Elmia i Jönköping. Det är många som söker som utställare till mässan men många får avslag. Kevin fick ja på sin ansökan till mässan.

– Det var jättebra och jag blev jätteglad, säger Kevin.

Kevin har varit på mässan som besökare flera gånger tidigare men detta blir första gången han själv ställer ut. Det är cirka 80 000 besökare som kommer.

Foto: Mohammad Abdulrahim

– Det är kul att så många kommer att se min bil, säger Kevin.

Hela familjen kommer att vara på mässan. Det kommer att finnas mycket tid till att gå runt och kolla andras utställda fordon, men Kevin vill tillbringa mycket tid vid sin egen bil.

– Vi måste vara vid bilen mycket ifall folk vill ställa frågor om bilen eller om sjukdomen, säger en väldigt engagerad Kevin.

I bakrutan ska det sitta ett stort klistermärke från insamlingsstiftelsen för muskeldystrofiforskning, SMDF. Kevin hoppas att många ser det och ger pengar till forskningen kring hans sjukdom.

Kevins bilprojekt har engagerat många. Vänner till familjen har hjälpt till men också en hel del sponsorer och andra som inte ingår i bekantskapskretsen.

Foto: Mohammad Abdulrahim

Idén att köpa en bil och påbörja ett projekt kom från Kevin när han tyckte att han hade för lite att göra.

– Jag har ju alltid varit intresserad av bilar och jag fick idén en dag att köpa en bil och göra om den till en driftingbil. Sedan att anmäla den till mässan blev också en kul grej.

Kevin brinner för sitt bilprojekt och låter inte sjukdomen stoppa honom. Det han inte klarar av att göra själv hjälper pappa till med, och även vänner och sponsorer.

Bilen är 1988 års modell, och en GLE är ganska ovanlig idag.

– Denna bil blir en lite blandning när den är klar, förklarar Matthias.

Foto: Mohammad Abdulrahim

Matthias förklarar vidare att bilen kommer att bli en blandning av race, gata, styling, drift och blöjraggarbil. En driftingbil ska köras på bana, där ska den sladdas runt med. Den ska köras på asfalt med snäva kurvor.

Kevin vet inte idag hur de ska frakta bilen till mässan i Jönköping. De efterlyser en sponsor som kan tänka sig att ta hand om frakten. Man kan kontakta Kevin via hans Facebooksida: Kevins projektbil

Pappa Matthias och Kevin vill även passa på att tacka alla som har engagerat sig och som har skänkt pengar till projektet.

Matthias berättar att han är lite nervös inför mässan.

– Jag är inte nervös, det är bara kul, säger en leende Kevin Karlsson.

 

Läs mer om Kevin Karlsson:

Kevin får behålla sin personliga assistent

Muskelsjuk pojke riskerar att förlora sin personliga assistent

Foto: Mohammad Abdulrahim