Kevins bilprojekt stöttas av Blekinge Midnight Club

Oskarshamn Artikeln publicerades
Kevin Karlsson med sin Volvo 740 som han renoverar hemma i Påskallavik.
Foto: Mohammad Abdulrahim
Kevin Karlsson med sin Volvo 740 som han renoverar hemma i Påskallavik.

15-årige Kevin Karlsson får hjälp av Blekinge Midnight Club att förverkliga sin dröm om att ställa ut på Elmia. ”Kevin brinner för bilar, det är klart att vi ska hjälpa honom med det”, säger Emil Pettersson, kassör i klubben.

Blekinge Midnight Club är en bilklubb som varje år arrangerar träffar för motorintresserade i Karlskrona och Emmaboda. Klubben, som även har en egen monter på den stora bilmässan på Elmia i Jönköping i april, har bestämt sig för att hjälpa Kevin Karlsson att ställa ut på mässan.

– Vi fick en förfrågan från Oskarshamns kärnkraftverk. De ville hjälpa Kevin, men de måste ha en förening som Kevin är medlem i att skänka pengarna till, säger Emil Pettersson.

Han berättar att det kändes självklart att hjälpa till. Kevin, som har en ovanlig muskelsjukdom, har nu blivit stödmedlem i klubben.

– Vi brinner för bilar och vill hjälpa alla ungdomar oavsett om de har ett handikapp eller är fullt friska. Kevin brinner för bilar, det är klart att vi ska hjälpa honom med det här.

Sedan tidigare är det klart att Kevin får en plats på mässan för sin Volvo 740. Samarbetet med Blekinge Midnight Club innebär att bilen kommer att visas upp i klubbens monter, samtidigt som Oskarshamns kärnkraftverk stöttar Kevin och hans familj med boende under mässan. Även andra lokala företag stöttar projektet.

– Vår monter är lite över 100 kvadratmeter. Det är en av de största montrarna i den hallen som vi ska vara i, säger Emil Pettersson.

Hur är det att ställa ut på mässan, vad kan Kevin vänta sig?

– Mycket folk kan han vänta sig. Det är ungefär 20 000 besökare om dagen, så han kan förvänta sig att prata med mycket människor, säger Emil Pettersson som berättar att flera av medlemmarna i Blekinge Midnight Club passande nog har en bakgrund som personliga assistenter.

– Det kan vara rätt skönt att vi finns i bakgrunden om det blir jobbigt. Vi kan berätta om Kevins sjukdom och vilka tankar och idéer han har med bilen.