Liberalerna tror på maktskifte i kommunen

Oskarshamn Artikeln publicerades
Mathias Karlsson och Johanna Wyckman känner vind i seglen och tror att Liberalerna kommer att bli största borgerliga parti i kommunfullmäktige.
Foto: Lotta Zaar
Mathias Karlsson och Johanna Wyckman känner vind i seglen och tror att Liberalerna kommer att bli största borgerliga parti i kommunfullmäktige.

På måndagen presenterade Liberalerna i Oskarshamn sina viktigaste frågor inför valet. De lovar mer pengar till skolan, bättre personalpolitik och mer valuta för skattepengarna.

Det är glada miner bland liberalerna i Oskarshamn.

– Vi ökade förra valet och den här gången känns det ännu bättre, säger förstanamnet Mathias Karlsson. Många som tidigare röstat på S och M säger att de ska rösta på oss.

Han tror att den rödgröna majoriteten kommer att brytas.

– Alliansen blir så stor att den får ta över, det är fullt möjligt den här gången. Om vi blir det största borgerliga alternativet är det lättare för andra att ta rygg på oss. Vi har väldigt positiva indikationer på att centern är beredda att kliva över till oss.

Johanna Wyckman är förstanamn till landstinget och hoppas ta plats i både kommun- och regionfullmäktige.

– Jag läser nationalekonomi och statsvetenskap på universitetet i Kalmar och är väldigt mån om att ekonomin sköts bra. Vi vill ge mer för varje skattekrona och göra smarta långsiktiga investeringar som ger lägre kostnader i framtiden.

Hon ser renoveringen av stationshuset som ett varnande exempel.

– Det kostade 34 miljoner och där finns en ny restaurang som står tom. Hotell ett som ger ökade driftkostnader var vi också emot.

Om Liberalerna får mer inflytande lovar de en satsning på skolan med fler lärarassistenter, mindre klasser och bättre personalpolitik.

– Lärare och andra kommunanställda kommer till oss och berättar att de känner sig dåligt behandlade, säger Mathias Karlsson. De får höra att de kostar för mycket, men vi vill att de ska känna sig uppskattade och att de är värda mycket. Vi vill ge alla anställda samma förmåner som friskvårdsbidrag, även timanställda.