Man med minneslucka döms för dödshot och våldsamt motstånd

Oskarshamn Artikeln publicerades

Mannen minns bara att han gick till Åströms och spelade black jack. När han vaknade upp i arresten var han misstänkt för hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Händelsen inträffade den 18 november förra året. Mannen, som är i 30-årsåldern, hade druckit ”rätt mycket” under kvällen. Han säger sig minnas att han gick till Åströms och att han spelade black jack. Nästa minnesbild är från det att han vaknar upp i arresten.

Två ordningsvakter på nattklubben har berättat desto mer om vad som hände under kvällen. Den ena vakten noterade hur två män diskuterade livligt, och att den ene mannen var mer pådrivande än den andre. Vakten gick emellan för att avstyra bråk. Han kallade också på sin kollega och tillsammans förde de ut mannen ur lokalen. Mannen gjorde då kraftigt motstånd och hotade att döda den ena vakten.

Kalmar tingsrätt har nu dömt mannen för hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd, med villkorlig dom och 60 dagsböter som påföljd.

Däremot avslog rätten ett skadeståndskrav från vakten som blev dödshotad. I och med att han blev utsatt för hoten i sin tjänsteutövning som väktare anser rätten att gärningen inte är så allvarlig att kränkningsersättning ska utgå.