Mathias Karlsson (L): Finns ingen vilja eller intresse från M om samordning

Oskarshamn Artikeln publicerades
Mathias Karlsson (L) ser fram emot att få samordna alliansen efter valet.
Mathias Karlsson (L) ser fram emot att få samordna alliansen efter valet.

– I min roll som samordnare samordnar jag frågor som är viktiga för kommunens framtid. Inte småsaker som deltagare i vänortsutbyte, säger Mathias Karlsson (L) som svar på den kritik som framförts av M och KD.

Det var efter den nästan farsartade omröstningen och lottningen om vem som ska representera kommunen under vänortsmötet i Middelfart i slutet av september som oppositionsrådet Eva-Marie Hansson (M) och SD-ledamoten Jan Johansson riktade skarp kritik mot Mathias Karlsson. Han anklagades för att inte sköta sitt uppdrag som oppositionens samordnare.

– Jag har försökt samordna oppositionen i viktiga frågor men inte fått någon respons. Som under gårdagen (läs tisdag) försökte jag ringa till Eva-Marie Hansson och lämna meddelande via sekretariatet om vi skulle diskutera bildningsnämndens budget. Att det här var en viktig fråga att diskutera. Men hon bemödade sig inte ens om att ringa tillbaka, säger Mathias Karlsson (läs mer om bildningsnämndens budgetbeslut i separat artikel).

Sedan är han tydlig med att han inte anser att det är hans uppdrag att samordna några frågor med SD.

– Jag har varit tydlig med att vi kommer inte ha något samarbete med SD. Dessutom röstade de emot mig som samordnare.

Uppdraget som samordnare menar han sätts på sin spets efter valet.

– Jag ser att det är många gammelmoderater som är hårt knutna till socialdemokraterna men jag har en bra dialog med många nya moderater. De som kommer ta plats efter valet.

För det är då, efter valet, han vill se en samlad allians som bryter det långvariga socialdemokratiska styret i Oskarshamns kommun.

– Det är då vi ska få ihop en ny majoritet i kommunen.