Misstänkt bilbrännare försatt på fri fot

Oskarshamn Artikeln publicerades
20-åringen som misstänks för bilbranden i Kristineberg har försatts på fri fot.
Foto: Andreas Bendroth
20-åringen som misstänks för bilbranden i Kristineberg har försatts på fri fot.

På måndagen hölls rättegång mot den 20-årige man som misstänks ligga bakom bilbranden i Kristineberg och som stått åtalad för två fall av olaga hot.

20-åringen ska ha utdelat båda hoten samma kväll som bilbranden i Kristineberg, den 5 oktober. Tre dagar tidigare hade han frigivits från ett 20 månader långt fängelsestraff för att ha knivhuggit en polisman. Vad det gäller hoten så grundar de sig i en familjekonflikt, där en äldre kusin till 20-åringen har varit den främsta måltavlan. Det är också den äldre kusinen som tillsammans med sin make är målsägande i målet.

Vad det gäller bilbranden i Kristineberg så ska en av de totalt fem bilar som brann ha ägts av en nära anhörig till den äldre kusinen. 20-åringen ska dessutom ha setts av den äldre kusinen i anslutning till brottsplatsen strax före branden.

Som vi tidigare har berättat så har den äldre kusinen i förhör med polisen berättat att hon aldrig såg 20-åringens ansikte, men att hon kände igen honom ”på hur han rör sig och står” och att hon kände igen jackan som han bar.

Bevisen har dock varit för svaga för att kunna åtala 20-åringen för bilbranden.

Rätten beslutade efter måndagens rättegång att försätta 20-åringen, som suttit häktad i drygt en månad, på fri fot.

Dom i målet meddelas den 25 november.