Misstänkt rånare har häktats

Oskarshamn Artikeln publicerades
Den grova stölden skedde vid Gallerians insättningsautomat. En misstänkt rånare har häktats.
Foto:Jimmy Larsson
Den grova stölden skedde vid Gallerians insättningsautomat. En misstänkt rånare har häktats.

Den 15 december rånades en äldre man när han skulle sätta in pengar på Gallerian i Oskarshamn. Nu har en 29-årig man anhållits och häktats för misstänkt för brottet.

Mannen, som är i 75-årsåldern, hade med sig dagskassan från sin dotters rörelse och skulle sätta pengarna i säkerhet. Då blev han knuffad och en man ryckte åt sig pengarna. Den äldre mannen ville inte se pengarna försvinna så lätt utan tog upp jakten. Efter några hundra meter försvann rånaren in i en fastighet och försvann. Under jakten tappade rånaren lite av bytet och det fanns vittnen till händelsen. Detta har gjort att polisen under onsdagsförmiddagen den 31 januari kunde gripa en 29-årig man misstänkt för brottet och föra honom till arresten i Kalmar. Nu har han häktats för grov stöld.

Mannen har en hel del på sitt samvete sedan tidigare. Han är bland annat dömd vid två tidigare tillfällen för just grov stöld. Vid båda tillfällena dömdes mannen att avtjäna tio månader i fängelse. I ena fallet gjorde han och en kumpan ett inbrott i en bostad i Högsby. I andra fallet rånade han en man på hans plånbok.

Åtal ska väckas senast den 8 februari om inte åklagaren begär förlängd häktning eller släpper mannen.