Ny kontraktsprost i Stranda-Möre utsedd

Döderhult Artikeln publicerades
Kyrkoherde Anders Byström stiger i graderna. Han har utsetts till kontraktsprost för Stranda-Möre kontrakt.
Kyrkoherde Anders Byström stiger i graderna. Han har utsetts till kontraktsprost för Stranda-Möre kontrakt.

Kyrkoherde Anders Byström har fått en ny tjänst. Han har utsetts av biskop Fredrik Modéus till ny kontraktsprost i Stranda-Möre kontrakt.

Detta innebär inte att han kommer lämna församlingen. Tjänsten som kontraktsprost kommer han ha parallellt med sin tjänst som kyrkoherde i Döderhults församling. Han efterträder Alf Johansson som går i pension.

– Jag är ödmjuk och glad för förtroendet som visats mig. Jag ser fram emot uppdraget med tillförsikt och har goda förebilder i mina två företrädare som jag mött under min tid här i kontraktet, säger Anders Byström i ett pressmeddelande.

I Stranda-Möre kontrakt ingår Döderhults församling, Emmaboda pastorat, Högsby pastorat, Mönsterås-Fliseryds pastorat, Nybro pastorat, Oskarshamns församling, Torsås pastorat, och Ålems församling.

Varje stift är indelat i kontrakt, som är en mellannivå mellan stift och församling. I Växjö stift finns det sju kontrakt. Biskopen utser en kontraktsprost vars uppgift är att biträda biskopen med ledning, tillsyn och främjande.