Protestmarsch får tillstånd att gå mitt i körbanan

Oskarshamn Artikeln publicerades
Protestmarschens väg från Arena Oskarshamn till Döderhultarns plats på lördag.
Protestmarschens väg från Arena Oskarshamn till Döderhultarns plats på lördag.

Protestmarschen mot beslutet att lägga ned äldreboendena Hultgården och Charlottagården har fått tillstånd.

Det kan bli trångt på vägarna in till centrala Oskarshamn på lördag. Då har nämligen protestmarschen som anordnas av kommunbygderådet i Oskarshamn fått tillstånd att marschera på vägen, i körbanan.

Efter samlingen vid 11 på Arena Oskarshamn går tåget från Döderhultsvägen, in på Köpmangatan och vidare på Östra Torggatan, Flanaden, Västra Torggatan och till sist Södra Långgatan innan slutmålet Döderhultarns plats vid Kulturhuset har nåtts.

Polisen som utfärdat tillståndet har skickat med en hel del förhållningsorder. Demonstrationståget ska gå på höger sida i färdriktningen och får som mest uppta halva vägbanan. Marschen får heller inte stanna om inte trafiksituationen kräver det eller hindra någon tillträde till fastigheter längs rutten. Demonstranterna får heller inte ha allt för vidlyftiga banderoller eller plakat. De får inte överstiga tre meter.

För att demonstrationståget inte ska hindra trafiken onödigt mycket vid till exempel korsningar ska tydligt markerade funktionärer finnas längst. De får varna den allmänna trafiken att demonstrationståget kommer men inte dirigera trafiken.

Vid Döderhultarns plats har arrangören fått rätt att använda scenen, högtalare och sätta upp stolar.