Söker någon som vill driva butiken och gästbryggan Klintemåla

Klintemåla Artikeln publicerades
Många turister hittar till Klintemåla under sommarmånaderna. Kommunen söker efter en intressent som vill driva butiken och sköta gästbryggan.
Foto: Karin Asmundsson
Många turister hittar till Klintemåla under sommarmånaderna. Kommunen söker efter en intressent som vill driva butiken och sköta gästbryggan.

Kommunen söker efter någon som vill hänga i Klintemåla nästa sommar och driva butiken och den lilla gästhamnsbryggan när turisterna återvänder.

Just nu känns sommaren långt borta men kommunen vill vara ute i god tid och söker nu efter en intressant som vill driva och utveckla butiken och gästbryggan i Klintemåla. Båda ägs av kommunen.

– Den tidigare arrendatorn vill avsluta sitt kontrakt. Arrendatorn har varit densamma i fem år, säger Daniel Stenberg, fritidschef.

Klintemåla blomstrar sommartid och lockar många turister till skärgården.

– Det är en otroligt vacker plats, det är vår sista utpost norrut och populär bland båtfolk och kanotister. Vi vill gärna att någon driver butiken och gästbryggan vidare.

I hyresavtalet för en ny arrendator ingår butikslokalen, gästhamnsbryggan, kanotbryggan och en sanitetsbyggnads med två toaletter, två duschar och ett förråd.

I närheten finns också Skärgårdens hus som ägs av en samfällighetsförening.

– I huset finns en väntsal för skärgårdstrafiken där resenärer kan gå in och värma sig och postfack för de som bor på öarna runt omkring.

Det finns också en större lokal i huset som den nya arrendatorn kan få använda till olika ändamål. Men det blir i så fall efter ett avtal med samfällighetsföreningen.

– Den senaste arrendatorn har haft den som förråd. En tidigare arrendator sålde våfflor och glass i lokalen. Den skulle kunna användas för trubadurkvällar också.

Sjömacken som också finns i Klintemåla ägs av två privatpersoner och ingår inte i avtalet.

Daniel Stenberg, fritidschef i Oskarshamns kommun hoppas att de ska hitta rätt arrendator till butiken och gästbryggan i Klintemåla.
Foto: Daniel Svensson
Daniel Stenberg, fritidschef i Oskarshamns kommun hoppas att de ska hitta rätt arrendator till butiken och gästbryggan i Klintemåla.

Butiken brukar bara var öppen under sommarmånaderna.

– Men det är ett årskontrakt så det går att förlänga säsongen eller har öppet under helger.

Ett minimumkrav är att gästbryggan ska vara öppen från midsommar till och med vecka 32.

Än så länge har kommunen inte fått in några konkreta intresseanmälningar men de tar emot dem fram till 30 november.

– Vi har fått lite förfrågningar.

Ambitionen är att hitta en ny arrendator.

– Det tror vi och hoppas på. Om vi inte gör det vet vi inte vad vi gör. Kommunen har ingen ambition att driva det själv, säger Daniel Stenberg.