Trio greps och anhölls för inbrott på byggarbetsplats

Kristineberg Artikeln publicerades
Tack vare uppmärksam allmänhet kunde de tre misstänkta männen gripas.
Foto: Johan Nilsson/Sydöstran
Tack vare uppmärksam allmänhet kunde de tre misstänkta männen gripas.

Under tisdagskvällen greps tre män, misstänkta för att ha brutit sig in i en container på en byggarbetsplats i Oskarshamn.

Strax före halv åtta på tisdagskvällen såg ett eller flera vittnen hur de tre männen agerade suspekt inne på en byggarbetsplats på Arkitektvägen.

– De ska ha knäckt en bom på en verktygscontainer när allmänhet såg dem och larmade, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Patrull ryckte ut och lokaliserade männens bil i området. Samtliga greps. De tre är födda mellan 1995 och 2000 och utländska medborgare.

– Vi hittade saker i bilen, men det är i nuläget oklart var dessa kommer ifrån. Och vill vill inte riktigt än gå in på vad vi har hittat, fortsätter Loeffel.

Under natten anhölls trion.

Polisens jobb blir nu att reda ut vad männen kan ha gjort sig skyldiga till, och inte minst se om de kan ha kopplingar till det flertal verktygsstölder som skett den senaste tiden.

– Det har varit väldigt mycket angrepp mot byggarbetsplatser och byggcontainrar, från Torsås och norrut. Det handlar om miljonvärden.