Nöje

Ulf Lundell kommer till både Oskarshamn och Borgholm i sommar

Oskarshamn Artikeln publicerades
Ulf Lundell spelade på Latitud 57 för snart fem år sedan. Den 5 juli kommer han tillbaka till Oskarshamn.
Foto: Lotta Duse
Ulf Lundell spelade på Latitud 57 för snart fem år sedan. Den 5 juli kommer han tillbaka till Oskarshamn.

Ulf Lundell gör comeback som liveartist. Rocklegendaren spelar i både Oskarshamn och Borgholm i sommar.

Ulf Lundell har inte turnerat sedan 2015, då han tog farväl av turnélivet med reservationen "man ska aldrig säga aldrig".

Fyra år senare ger sig alltså 69-åringen ut på vägarna igen. Han gör en riksomfattande turné i sommar med premiär i Helsingborg den 29 juni. Andra stoppet på turnén är Latitud 57 i Oskarshamn fredagen den 5 juli. Länsborna kan även se fram emot en konsert i Borgholms slottsruin den 24 juli.

Det blir andra gången som rocklegendaren spelar på Latitud 57. 2014 var han festivalens stora dragplåster och gjorde en succéartad konsert på Brädholmen.

– Det var en väldigt bra konsert 2014. Vi får hoppas att han minns Oskarshamn och ser fram emot att komma tillbaka, säger festivalgeneralen Christian Åberg.

Hur känns det att boka Lundell?

– En av mina målsättningar när jag började jobba med Latitud var att få Lundell till stan, och nu är det andra gången. Det känns skitbra.

Lundell tog farväl av turnélivet 2015 med två avskedsturnéer. Hur överraskande är det att han gör en ny turné?

– Det är som med allt annat, är man sugen på att spela ska man göra det. Han har varit en turnerande musiker i hela sitt liv, så jag tycker inte att det är så förvånande. Han har en stor fanskara som vill att han ska ut och turnera.

Du försökte väl boka Lundell till Latitud även förra året?

– Den frågan slänger jag ut varje år: "Ska Ulf ut? I så fall är jag intresserad", säger Christian Åberg.

– Han är en av våra största liveikoner och en av de artister jag alltid tittar på. I år blev det en sommarturné och det ska bli jättespännande. Jag ser fram emot det jättemycket.

Själv kommenterar den väderintresserade Ulf Lundell sin återkomst till scenerna med en blinkning till den varma sommaren 2018.

– Jag tar mitt ansvar. Vi kan inte ha en så torr och het sommar till. Jag ger mej ut på turné igen sommar 19. Det kommer garanterat att regna. Överallt, säger Ulf Lundell i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har Norlie & KKV presenterats som klara för årets upplaga av Latitud 57, som arrangeras på Brädholmen den 5–6 juli.

Christian Åberg jobbar för fullt med att boka fler artister och pussla ihop ett tilltalande startfält. När Lundell presenterades på tisdagsförmiddagen var festivalgeneralen på väg till Luleå för att delta på Sweden Live, ett evenemang där Sveriges ledande turnébolag under några dagar träffar musikarrangörer och samarbetspartners.

– Jag har en hel del möten inbokade med arrangörer och bolag, säger Christian Åberg som tror att mycket kommer att klarna under de två dagarna i Luleå.

Fakta

Turnéplan för Lundells sommarturné

29 juni Helsingborg, Sofiero Slott

5 juli Oskarshamn, Latitud 57

12 juli Hasslö, Hasslöfestivalen

16 juli Fårö, Stora Gåsemora Gård

19 juli Furuvik, Furuviksparken

20 juli Härnösand, Härnösands Stadsfest

24 juli Borgholm, Borgholms Slottsruin

26 juli Ystad, Öja Krog

27 juli Vadstena, Vadstena Slott

30 juli Rättvik, Dalhalla

1 augusti Stockholm, Skansen

2 augusti Varberg, Societetsparken

9 augusti Stenungsund, Stenungsbaden

23 augusti Huskvarna, Folkets Park

24 augusti Trädgårdsföreningen, Göteborg

Visa mer...