Sport

Här följer du Nybro Vikings-Vimmerby

Nybro Artikeln publicerades

Omstart för Nybro Vikings efter julledigheten. Första uppgiften i allettan: Vimmerby i Liljas Arena. Här får du korta rapporter under matchens gång.

Slutresultat: 1–3

 

Första perioden:

Vimmerby leder efter första perioden efter ett mål i power play efter 10.39 i första perioden genom Robin Höglund.

Det föregicks dock av ett ribbskott från Nybros Samuli Kivimäki, ett par minuter innan Vimmerbys ledningsmål.

Nybro öppnade annars första perioden bra i en nystartsmatch där båda lagen tog för sig och ville sätta sig i respekt. Vikings har även haft flera tillfällen att spela power play, men ännu inte fått hål på Vimmerbys målvakt. Vimmerby vann skotten i första perioden med 12–7.

Andra perioden:

Fler lägen i power play för Nybro Vikings, men framåt verkar det inte finnas något riktig spets denna afton.

– Det är oroväckande för Nybros del att de skapar så lite framåt, de får inte alls någon ordning på sitt power play, säger sportens utsände Lasse Hansson, på plats i Liljas Arena.

Bästa chansen på Nybros fyra raka power play i första och andra perioden hade istället gästande Vimmerby. Med en man mindre fick Hampus Harlestam ett friläge, men Nybromålvakten Alexander Johansson var med på noterna och räddade.

Johansson var på hugget även efter 16.32 av mittronden då Vimmerby fick en straff. Markus Modigs kom lite för nära Johansson i avslutet och Nybromålvakten gick vinnande ur den duellen.

Efter 16.32 fick Vimmerby en straff, men Nybromålvakten Alexander Johansson räddade.

– Nybro kommer lite fel i pressen och tappar mittzonen. Vimmerby utnyttjar det och kommer med fart, konstaterar Lasse Hansson.

Tredje perioden:

Redan efter 18 sekunder av tredje perioden åkte Andreas Anarp ut för tripping och i numerärt underläge hittade Alex Ek rätt med hemmalagets första mål i matchen efter 2.09.

11.56 in i tredje perioden återtog Vimmerby ledningen igen när Anton Schou hittade rätt.

Nybro Vikings fick börja jaga igen men istället för att komma ifatt ryckte Vimmerby ifrån till 1–3 efter 15.35 genom Markus Modigs. Det hjälpte inte heller att Vikings tog ut målvakten Alexander Johansson i slutminuterna. Vimmerby vann i Liljas Arena.