Sport

IKO gick på knock: ”Jag vill inte vara i Leksands kläder”

Oskarshamn Artikeln publicerades
Martin Fehérváry har precis gjort 5-0 mot Almtuna. IKO vann med 6-0 och plockade därmed hem vinsten i slutspelsserien med dunder och brak.
Foto:Daniel Svensson
Martin Fehérváry har precis gjort 5-0 mot Almtuna. IKO vann med 6-0 och plockade därmed hem vinsten i slutspelsserien med dunder och brak.

Det var upplagt för ett drama med tre lag på samma poäng.

Då gick IKO på knock.

Det blev ingen spänning utan IKO krossade Almtuna med 6-0.

IK Oskarshamn – Almtuna

6–0 (2–0, 2–0, 2–0)

IKO har befunnit sig i ett liknande läge tidigare. Våren 2012 hade man allt i egna händer i slutspelsserien då man åkte ned till Ängelholm för att möta Rögle. Det gick så där. IKO föll ihop och förlorade med 7-0.

Denna gång gick det år rakt motsatt håll. 6-0 mot ett Almtuna som inte hade någon chans.

– Nä, det blev ju ingen spänning men jag kan gärna ta det i dag, säger IKO:s Tom Linder.

  Spänning ja, det blev ju inte mycket med det. Efter att IKO klarat av ett tidigt boxplay så kunde Lucas Elvenes sätta 1-0 för IKO.

  I slutet av perioden kom även 2-0 och det var en riktig delikatess. Karl Johansson höll i pucken länge och väl innan spelade i sidled till Victor Löfstedt som hade öppet mål.

  – Det är vår nyckel i dag att vi får en så bra start och att 2-0 kommer perfekt precis innan första perioden är slut, säger Tom Linder.

  Almtuna som oavsett reslutat i matchen inte hade någon chans att vinna serien orkade inte samla den kraft som behövdes för att ta sig tillbaka in i matchen. IKO spurtade ifrån gästerna och målen trillade in titt som tätt.

  3-0 dundrade Mikael Kuronen in i powerplay och bara sekunder efter det avslutade Robin Söderqvist ett flygande anfall med att sätta pucken i krysset.

  – Jag är väldigt glad i dag över att vi vågar spela ut offensivt och det är ju väldigt vackra mål vi gör, säger IKO:s tränare Björn Hellkvist.

  Två ytterligare mål föll i tredje perioden genom Martin Fehérváry och Tom Hedberg innan sen det stora jublet kunde bryta ut. Nu väntar bäst av tre matcher mot Leksand.

  – Vi har ju mött Leksand och sett till det tror jag det blir jämt. Det kommer att bli dagsformen som avgör och vi kan spela utan press. Jag skulle inte vilja byta kläder med Leksand sett till det, säger Tom Linder.

  Första matchen mot Leksand kommer att spelas redan på tisdag uppe i Dalarna. Ingen tid för IKO att njuta av stunden utan det är bara att göra sig redo för nästa kvaläventyr. Nu har man ju klarat av förkvalet till förkvalet till det riktiga kvalet.

  Fakta

  IKO:s matcher mot Leksand

  Tisdag 20/3 Leksand-IKO

  Torsdag 22/3 IKO-Leksand

  Lördag 24/3 Leksand–IKO (eventuellt)

  Vinnaren kommer att möta Mora i bäst av sju matcher om en plats i SHL säsongen 2018/2019.

  Visa mer...