Sport

Kaptenens FBC mot väggen: ”Måste vara stökiga”

Kalmar Artikeln publicerades

Överkört senast. FBC Kalmarsund måste resa på sig.

Annars är den här säsongen över.

– Det finns inte så mycket att välja på, säger Johan Wittberg.

Salems IF använde ett aggressivt man-man-spel och fick väldigt, väldigt bra betalt för det i Fleminghallen i Huddinge i måndags.

Kaptenen Johan Wittberg och hans FBC Kalmarsund måste besegra Salems IF för att ta kvalfinalen mot Superligan till en tredje och avgörande match.
Foto: David Winberg
Kaptenen Johan Wittberg och hans FBC Kalmarsund måste besegra Salems IF för att ta kvalfinalen mot Superligan till en tredje och avgörande match.

Den stora frågan är hur FBC Kalmarsund löser det i Kalmar sportcenter på onsdagskvällen? FBC måste hitta ett svar, annars är säsongen över och Kalmarsund missar Superligan på nytt.

– Det spelar ingen roll hur många klipp vi hade sett, det var nog ingen som hade mött ett sådant försvar tidigare. Det var ett uppvaknande och vi hade inget svar på det. Nu har vi upplevt det och vet vad som väntar, säger kaptenen Johan Wittberg, FBC:s målskytt i 8–1-förlusten.

Men hur ska ni lösa det?

–  Vi måste få upp bollen, vi måste få fast den. Det var det som var det stora problemet senast, de snodde den för enkelt. Vi fick inga långa anfall vilket brukar vara vårt signum. De två första perioderna hade vi knappt tio skott. Vi måste få till avslut nu, få trafik framför mål och vara mer stökiga.

Salem kommer till Kalmar med gott självförtroende och har chansen att säkra en biljett till Superligan nästa säsong.

0–1 i matcher och ryggen mot väggen. Hur är det mentala spelet?

– Alltså, man kan vrida och vända på det men vi har inget att förlora nu. Får vi stryk så är säsongen slut och då är det så. Vi ska ge det chansen, vi ska få ut allt för dagen, ställa fler frågor och vara giriga. Det är klart att vi tror att vi förlänger den här matchserien och spelar en avgörande match i helgen. Det finns inte så mycket att välja på, säger Johan Wittberg.

Det var en hel del teori när tränaren Adam Kallenberg körde igenom ett matchförberedande pass på en timme i Kalmar sportcenter på tisdagskvällen.

– Deras man-man var ingen nyhet, vi hade kollat på det på video, men sedan var det skillnad att gå ut och möta det. Det finns kanske inget annat lag i Sverige som spelar så men nu vet killarna vad som väntar. Vi ska lösa det.

Hur ska ni få stopp på en spelare som tremålsskytten Samiel Fseha?

– Deras spets levererade i måndags. Får vi träff på vår spets så vet vi att vi är oerhört svårstoppade. Samtidigt handlar det om att vara ödmjuka, det handlar om att komma tillbaka och göra allt bättre, fortsätta att täcka skott, kriga för varandra, säger Adam Kallenberg och fortsätter:

– Grundförutsättningarna är fortfarande samma, vi måste vinna två matcher i den här serien så det är där vi är.

Fakta

FBC Kalmarsund–Salems IF, kvalfinal mot Superligan

Var: Kalmar sportcenter.

När: Onsdag, klockan 19.00.

Salem leder med 1–0. Kvalfinalen mot SSL spelas i bäst av tre matcher.

Visa mer...