Sport

Poängdrottningen lämnar FBC: ”Ett jobbigt beslut”

Kalmar Artikeln publicerades
Foto: Daniel Bogefors

En smäll för FBC Kalmarsund: Poängdrottningen Danielle Warme slutar.

– Ett jobbigt beslut att ta, säger 25-åringen.

Spelaromsättningen fortsätter i FBC Kalmarsund. Nu är det klart att poängspelaren Danielle Warme och Lina Örknér har bestämt sig för att sluta, meddelar klubben på sin webbplats.

25-åriga Warme gjorde 17 poäng i allsvenskan samt tre i kvalet till Superligan förra säsongen. Forwarden bokfördes för fem pinnar i SSL säsongen 2016/2017 samt 17 respektive 19 poäng i division 1 de två tidigare säsongerna.

– Ett jobbigt beslut att ta men jag känner att motivationen inte är där. Jag har hållit på sedan jag var fyra år och vill göra lite annat nu. Jag är dessutom restaurangchef på golfklubben och det är något jag vill satsa ytterligare på, säger Danielle Warme.

Lina Örknér genomgick en axeloperation under torsdagen och centern listar också motivationsbrist som en faktor till att hon lägger klubban på hyllan.

– Det har varit tufft att spela med en axel som smärtar även om man nästan vant sig vid det. Samtidigt har jag nästan tappat suget helt. Det var roligt i slutet av serien och kvalet till SSL, då fick vi ihop laget, men den här säsongen har tagit mer energi än vad det har gett, säger Örknér.

FBC Kalmarsund har två spelare på pluslistan: Johanna Jäderlund och Elise Henrichsen. De sex förlusterna: Danielle Warme, Lina Örknér, Carolin Eriksson, Kajsa Ek, Cajsa Mattlin samt Malin Stenborg.

Texten uppdateras.