De dansar in stämningsfull jul i Torsås

Torsås Artikeln publicerades
Karolina Thid och Linus Axelsson reser hem från Stockholm för att medverka i julshowen.
Foto:Jochen Roemling
Karolina Thid och Linus Axelsson reser hem från Stockholm för att medverka i julshowen.

Det blir dans av högsta klass när Linus Axelsson tillsammans med Karolina Thid återvänder till Torsås för att medverka i Hagströms Julstämning.

Torsåssonen Linus Axelsson, 27, har alltid dansat. Sedan åtta år tillbaka är han och Karolina Thid, Rinkabyholm, bosatta på Södermalm i Stockholm.

Intresset för dans fick han redan som liten via dansklubben Gullabo Swingers. Och framgångarna i buggdans har inte uteblivit. Medaljerna där hemma är många till antalet.

Bland annat finns tre SM-guld, 2 NM-guld och tre guld i lag-SM.

  – Ja, man har hunnit samla på sig lite. Fast numera lägger jag mer och mer krut på att vara coach och ledare i Svenska Danssportförbundet. Vi gör bara vissa tävlingar, säger Linus Axelsson.

  När Anita Hagström ringde och frågade om Linus och Karolina kunde medverka på Julstämning den 11 december i Torsås svarade han ja direkt.

  – Jag var ju tillsammans med Anita och Hans-Bertil som liten för att sjunga, dansa och spela teater i olika uppsättningar. Dessutom håller Julstämning mycket hög kvalitet med duktiga artister som medverkar, säger han.

  På Julstämning ska han och Karolina göra ett eget dansnummer och överraska i några andra.

  Nästa år medverkar de på SM som ska avgöras i Kalmar.

  – Det lutar åt att detta blir mitt sista SM och då är det kul att få avsluta lite på hemmaplan, tycker Linus Axelsson.