TT-Feature

Goethe-citat på hållplats var test

TT-Feature Artikeln publicerades

Uppmärksamma resenärer i Malmös kollektivtrafik kunde vid Fullriggarens busshållplats i Västra hamnen förra veckan få en litterär upplevelse, när ett citat ur Johann Wolfgang von Goethes "Den unge Werthers lidande" dök upp på informationstavlorna, skriver Sydsvenskan.(TT)

Uppmärksamma resenärer i Malmös kollektivtrafik kunde vid Fullriggarens busshållplats i Västra hamnen förra veckan få en litterär upplevelse, när ett citat ur Johann Wolfgang von Goethes "Den unge Werthers lidande" dök upp på informationstavlorna, skriver Sydsvenskan.

Skånetrafiken kunde först inte förstå varför och uteslöt inte att busstavlorna på något sätt hade hackats. Efter en tids utredning kunde man dock slå fast att citatet av misstag hade lagts ut av IT-avdelningen för att testa systemet.

– Det var inte meningen att vi skulle skicka ut en text av en tysk 1800-talsförfattare, säger Patrick Lindqvist vid Skånetrafiken till tidningen.

    Men kanske kan misstaget leda till fler kulturbudskap framöver.

    – Vi har inga sådana planer just nu, men leder det till sådan här positiv uppmärksamhet så kanske vi får tänka om framöver, säger Lindqvist till Sydsvenskan.